Armeringsstång

Med en rostfri armeringsstång från oss får du en korrosionsbeständig och hållfast stång med lång livslängd. Den lämpar sig väl i tunnel-, bro- och byggprojekt i marina miljöer där vanlig armeringsstång inte är tillräcklig.

Vår rostfria armeringsstång är utvecklad att användas till konstruktioner där det är höga krav på hög korrosionshärdighet, hållfasthet och seghet. Våra stänger är utformade att passa i konstruktioner där vanligt kolstål inte är tillräckligt, särskilt i marina miljöer där det förekommer klorida korrosionsangrepp. Genom att använda dig av en rostfri armeringsstång från oss förlänger du konstruktionens livslängd samtidigt som du minimerar underhållsbehoven.

Vår rostfria stång används i tunnlar, broar, vägar och byggnader i betong. Standardarmeringen tillverkas av icke-magnetiskt stål så den passar bra att använda i konstruktioner där det inte får förekomma starka magnetfält, t.ex. flygplatser och sjukhus. Den lämpar sig även väl att använda i strukturer med en livlängd på över 500 år som t.ex. statyer.

Stålsorter armeringsstång

Vi erbjuder armeringsstång i rostfria korrosionsbeständiga och syrafasta stål. Armeringsstången är registrerad i BASTA-systemet och uppfyller kriterienivå BASTA. En registrering i BASTA-systemet innebär att vi kan styrka att artikeln/produkten uppfyller BASTA-systemets kriterier. Se www.bastaonline.se för information om systemets kriterier och artikelns/produktens aktuella registreringsstatus.

Vår armeringsstång finns i stålsorterna 1.4307 (T304L) , 1.4404 (316L) och 1.4362 (UNS S32304)

Dimensioner för armeringsstång

Vi har armeringsstänger i dimensioner från 6 mm till 32 mm.

Se i vårt produktprogram vilka dimensioner vi erbjuder för respektive stålsort. I tabellerna finns dessutom toleranser och vikt per meter.

Är det något du saknar eller undrar över kan du alltid kontakta oss för att diskutera dina behov.