Rundstång – dragen

Med en dragen rundstång från oss får du en rostfri stång anpassad för skärande bearbetning. Vår dragna rundstång har god korrosionsbeständighet, formbarhet och finns i flera stålsorter och dimensioner.

Med en dragen rundstång från oss får du ett rostfritt stål som har god korrosionsbeständighet, formbarhet och skärbarhet. Alla våra stålsorter för dragen rundstång är speciellt anpassade för skärande bearbetning och passar utmärkt för dig som i din verksamhet masstillverkar smådetaljer. Den passar bra som detalj där det ställs krav på ytfinhet och god härdighet mot lätt korrosiva miljöer och kemikalier. Vår dragna rundstång förekommer bland annat som bultar, rördelar och fjädrar.

Stålsorter för dragen rundstång

Vi erbjuder dragen rundstång i rostfria korrosionsbeständiga och syrafasta stål samt automatstål. Stålsorterna 1.4307 och 1.4404 för dragen rundstång finns i MAXIVAL®-utförande som är en serie lättarbetat rostfritt stål för skärande bearbetning.

Vår dragna rundstång finns i stålsorterna 1.4305, 1.4307 och 1.4404.

Dimensioner för dragen rundstång

Vi har dragna rundstänger i dimensioner från 3 mm till 25 mm.

Se i vårt produktprogram vilka dimensioner vi erbjuder för respektive stålsort. I tabellerna finns dessutom toleranser och vikt per meter.

Är det något du saknar eller undrar över kan du alltid kontakta oss för att diskutera dina behov.

Toleranstabell för dragen rundstång

För dragen rundstång har vi h9 som lagerstandard.

Toleranstabell enligt ISO 286-2: 2010.

Ladda ner toleranstabell för dragen rundstång (pdf) >>