Stålsorter

Vi kan erbjuda dig Nordens bredaste utbud av rostfri stång i olika stålsorter. Hos oss hittar du martensitiska, austenitiska och duplexa stålsorter, samt höglegerade stål och högtemperaturstål.

Att välja rätt stålsort är avgörande för att säkerställa att du får ett rostfritt stål med en optimal korrosionsbeständighet, skärbarhet, hållfasthet och styrka som passar din verksamhet. Vi har god erfarenhet av många olika branscher, och det tillsammans med vårt breda produktutbud och kompetens gör att vi kan erbjuda dig det bästa valet av stålsort.

I vårt produktsortiment hittar du martensitiska, austenitiska och höglegerade stålsorter, samt högtemperaturstål och duplexstål. Några av våra stålsorter är skärbarhetsförbättrade och kommer i MAXIVAL®-utförande, vilket är en serie stål utvecklade för skärande bearbetning.

Samtliga av våra stålsorter som är lagerstandard är färgmärkta i stångänden. Här kan du ladda ner vår färgmärkningskarta.

Martensitiska stålsorter

Våra rostfria martensitiska stålsorter har hög hållfasthet, styrka och goda korrosionsegenskaper och passar bra att använda som axlar, kolvstänger och som pump- och ventildetaljer. De är härdbara och levereras i seghärdat tillstånd från oss.

Vi har följande martensitiska stålsorter:

Austenitiska stålsorter

Våra rostfria austenitiska stålsorter har en hög seghet som ger stålen en god formbarhet, svetsbarhet och korrosionsbeständighet. De finns som syrafasta och höglegerade stål, samt högtemperatur- och duplexstål, och är användbara inom flera olika områden och branscher.

Vi har följande austenitiska stålsorter:

Höglegerade stålsorter

Våra rostfria, austenitiska, höglegerade stålsorter är syrafasta och passar för tuffa miljöer som oljeplattformar, svavelsyratankar och i blekningsutrustning inom pappers- och massaindustri. De har god formbarhet och är svetsbara.

Vi har följande höglegerade stålsorter:

Högtemperaturstål

Vårt rostfria austenitiska högtemperaturstål har hög korrosionshärdighet mot oxidation och passar bra att använda i ugnar och verkstadsindustri bland annat. Det är utvecklat att användas vid temperaturer över 550°C.

Vi har följande högtemperaturstål:

Duplexstål

Våra rostfria duplexa stål har god korrosionsbeständighet och hög mekanisk hållfasthet och passar bra i miljöer med höga kloridhalter, t.ex. i konstruktioner vid hamnar och kuster. Våra duplexa stål går att svetsa och har god formbarhet.

Vi har följande duplexstål:

*254SMO® och 253MA®är registrerade varumärken tillhörande Outokumpu Oyj.