Rundstång – slipad

Vi har slipad rundstång i flera olika stålsorter och dimensioner för dig och din verksamhet. Vår slipade rundstång finns i stålsorter med extra bra skärbarhet, korrosionshärdighet, seghet, formbarhet och hållfasthet.

Med en slipad rundstång från oss får du en rostfri stång som är väl anpassad att använda i massproduktion av smådetaljer där det ställs höga krav på ytfinhet, rakhet och fina toleranser. Den passar bland annat att använda som propelleraxlar, kolvstänger och bultar. Stången finns i flera olika stålsorter med god korrosionshärdighet, seghet, skärbarhet, formbarhet och hållfasthet. Oavsett vad du har för krav på stålet kan vi leverera slipad rundstång som passar din verksamhets behov och krav.

Stålsorter för slipad rundstång

Vi erbjuder slipad rundstång i rostfria korrosionsbeständiga och syrafasta stål samt automatstål. Stålsorterna 1.4307, 1.4404 och 1.4460 finns i MAXIVAL®-utförande som är en serie lättarbetat rostfritt stål för skärande bearbetning.

Vår slipade rundstång finns i stålsorterna 1.4418, 1.4307, 1.4305, 1.4404 och 1.4460.

Dimensioner för slipad rundstång

Vi har slipade rundstänger i dimensioner från 4 mm till 140 mm.

Se i vårt produktprogram vilka dimensioner vi erbjuder för respektive stålsort. I tabellerna finns dessutom toleranser och vikt per meter.

Är det något du saknar eller undrar över kan du alltid kontakta oss för att diskutera dina behov.

Toleranstabell för slipad rundstång

För slipad rundstång har vi h8 och h9 som lagerstandard.

Toleranstabell enligt ISO 286-2: 2010.

Ladda ner toleranstabell för slipad rundstång (pdf) >>